ITEQ focust op verdere groei en sluit zich aan bij de WILVO Group

Geplaatst op 17 december 2021
Delen
ITEQ focust op verdere groei en sluit zich aan bij de WILVO Group

De focus bij ITEQ ligt altijd op groei, samenwerking én resultaat. Aan die groei heeft ITEQ de afgelopen jaren op ongekende wijze gestalte gegeven. Met nieuwe huisvesting in Nijkerk, een hoge mate van automatisering, digitalisering én de sterke samenwerking met haar OEM klanten heeft ITEQ zich genesteld in de top van plaat verwerkend Nederland.

Daarbij heeft ITEQ zichzelf de vraag gesteld: hoe kunnen we groei blijven realiseren? Want één ding staat vast. Er is in onze sector behoefte aan gezonde bloeiende, groeiende bedrijven met een hoog gehalte aan innovatie en met een goed rendement. Om deze reden is ITEQ op zoek gegaan naar een partner welke voor de lange termijn een goed fundament kan vormen onder de verdere groei van ITEQ. ITEQ is van mening dat het duurzame succes van ITEQ op de lange termijn kan worden verstevigd onder de vlag van de WILVO GROUP. Een overname die ITEQ helpt met haar groeiambities.

Onze klanten vragen vandaag, morgen en in de toekomst om groei. Ze groeien zelf en om succesvol te blijven zal ITEQ mee moeten blijven groeien.

Wat houdt deze overname in?

Voor de afgezwaaide directeuren / eigenaren Theo Tolboom en Tim Kollen komt er na meer dan 30 jaar een einde aan het ITEQ tijdperk. Nadat beide in respectievelijk 1989 en 1990 in dienst zijn gekomen hebben de heren in 2007 het bedrijf overgenomen. Daarop heeft er een succesvolle transitie plaats gevonden wat de ITEQ Group heeft gemaakt tot het succes wat het nu is.

Met deze overname zal het huidige management team op haar beurt de nieuwe driekoppige directie gaan vormen binnen ITEQ. Met Marc Nanninga als financial director, Martijn Engwerda als operations director en Menno Bos als commercial director zal de strategisch gekozen richting worden voortgezet, bewerkstelligd en verder worden uitgebouwd.

Waarom deze overname?

De overname van ITEQ door WILVO Group is strategisch van aard. Dit wil zeggen dat WILVO Group haar leidende positie op de markt verder versterkt en klanten nog beter kan bedienen op het gebied van complete samenstellingen. WILVO Group ziet ITEQ als een topspeler en een belangrijke partner voor grote OEM’ers. Ook is WILVO net zo ambitieus als ITEQ, maar tegelijk qua cultuur een plat bedrijf waar de mens centraal staat.

Alles bij elkaar kan er geconcludeerd worden dat er sprake is van een absolute win-win situatie voor WILVO Group én ITEQ.

Gerelateerd nieuws

Meet #teamITEQ: Job Verburg

Geplaatst op 03 oktober 2022

Job Verburg woont in Ermelo en heeft zich onlangs bij #teamITEQ gevoegd. In het dagelijks leven houdt Job ervan om in de natuur te zijn en actief bezig te zijn zoals: hardlopen, mountainbiken of (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Martijn Lammers

Geplaatst op 07 december 2021

Inmiddels al 18 (!) jaar werkzaam bij ITEQ. Martijn woont samen met zijn vrouw en 3 kinderen in Amersfoort. Zijn vrije tijd besteed hij aan zijn gezin, vrienden en familie, klussen, motorrijden en (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Martijn Krimp

Geplaatst op 17 november 2021

Martijn is na zijn studie werktuigbouwkunde gestart als project engineer. Om meer praktijkervaring op te kunnen doen is hij 4 jaar geleden bij ITEQ begonnen als werkvoorbereider. Na nog een kort (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Jan-Willem Reuser

Geplaatst op 22 oktober 2021

In de 3 jaar als prototypebouwer bij ITEQ Engineering heeft Jan-Willem Reuser al heel veel mooie producten weten te realiseren. In zijn vrije tijd is Jan-Willem meestal druk bezig in zijn eigen (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Jelle Staal

Geplaatst op 20 september 2021

Vanuit zijn woonplaats in Ede reist Jelle op doordeweekse dagen in slechts 30 minuten naar ITEQ in Nijkerk. Dat doet hij inmiddels alweer 2 jaar en daar heeft Jelle een hoop van de techniek (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Guido Helder

Geplaatst op 26 augustus 2021

Alweer 8 jaar geleden is Guido Helder bij ITEQ komen werken. Na 2 stages op verschillende afdelingen binnen ITEQ, bleek ITEQ Engineering een goede match. Guido is Mechanical Engineer en daarnaast (...)

Lees verder