Meet #teamITEQ: Guido Helder

Geplaatst op 26 augustus 2021
Delen
Meet #teamITEQ: Guido Helder

Alweer 8 jaar geleden is Guido Helder bij ITEQ komen werken. Na 2 stages op verschillende afdelingen binnen ITEQ, bleek ITEQ Engineering een goede match. Guido is Mechanical Engineer en daarnaast is hij de specialist in het beheer van het PDM-systeem. Guido woont in Zeewolde, is getrouwd en is vader van een dochter. In zijn vrije tijd sport hij met vrienden, is hij bezig met klussen of ontspant hij door een wandeling in de natuur.

Om in teamverband een idee van een klant te ontwikkelen tot succesvol product is voor mij een grote drijfveer om te werken bij ITEQ.

Werken bij ITEQ

Met ITEQ Engineering heeft Guido inmiddels aan een hoop projecten mogen werken. Een tweetal projecten staan hem nog goed op het netvlies en daar is hij dan ook trots op. Zo heeft Guido vanaf het begin bijgedragen in de ontwikkeling van nieuwe betaalautomaten tot en met de productie van het prototype, de optimalisatiefase en het rijp maken tot serieproductie. Deze automaten worden gebruikt om muntgeld te pinnen en muntgeld te storten. Een ander groot project was de optimalisatie van isolatoren voor in laboratoria en de productiebegeleiding hiervan. Een meerjarenproject waar de nodige kennis bij is verbreed met de noodzakelijke VAT eisen. Deze isolatoren worden nu gebruikt om testen uit te voeren met het Covid-19 virus. Dat zorgt er dan wel voor dat je trots mag zijn op hetgeen opgeleverd is.

De diversiteit aan producten is een uitdaging en om daarbij elke keer weer met nieuwe innovatieve oplossingen de klant verder te kunnen helpen, maakt dat ik trots ben op mijn werk.

Het PDM systeem

De afgelopen jaren is ITEQ Engineering flink gegroeid; het team is een stuk groter geworden en de werkzaamheden zijn ook steeds meer uitgebreid. Van eenvoudig tekenwerk naar R&D, prototyping en projectmanagement. Naarmate de projecten groter en complexer werden, moest er steeds meer data worden beheerd. Door deze ontwikkelingen bleek een Product Data Management (PDM) systeem onmisbaar.

Wat is nou een PDM Systeem? Een PDM-Systeem is software om uitgebreide data over projecten, tekeningen en documenten op 1 centrale plek op te slaan en te beheren. Als het ware een digitale kluis.

Bij ITEQ is gekozen voor SolidWorks PDM, dit is een uitbreiding op het 3D-tekenpakket SolidWorks dat al werd gebruikt om de tekeningen te maken. Guido heeft deze software ingericht en geïmplementeerd en hij beheert dit nu ook. Hiervoor heeft Guido onder ander de complexe workflow bedacht in onderstaande afbeelding.

PDM wordt bij ITEQ gebruikt voor onder andere het revisie- en statusbeheer in diverse workflows en opslag van data omtrent de tekeningen en projecten. Om deze software te integreren binnen de werkwijze van ITEQ, zijn er door Guido diverse maatwerkoplossingen bedacht en uitgewerkt en is PDM gekoppeld aan de ERP-software Ridder IQ. Onder het maatwerk valt bijvoorbeeld het automatisch genereren van pdf- en step-bestanden voor productie, er is ook gekozen om gestandaardiseerde producten te categoriseren zodat dit beter vindbaar is en daardoor herbruikbaar in verschillende projecten. Door het PDM-Systeem werkt #teamITEQ efficiënter, productiever en met hogere kwaliteit.

 

Gerelateerd nieuws

Meet #teamITEQ: Jelle Staal

Geplaatst op 20 september 2021

Vanuit zijn woonplaats in Ede reist Jelle op doordeweekse dagen in slechts 30 minuten naar ITEQ in Nijkerk. Dat doet hij inmiddels alweer 2 jaar en daar heeft Jelle een hoop van de techniek (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Sander van der Laan

Geplaatst op 16 juli 2021

Inmiddels is Sander alweer 3 jaar werkzaam bij ITEQ, nadat hij medio 2018 zijn afstudeeropdracht succesvol had afgerond. Sander is woonachtig in Amersfoort en in zijn vrije tijd is hij actief bij (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Lars ten Voorde

Geplaatst op 29 juni 2021

Lars ten Voorde is twee jaar geleden direct na zijn afstudeeropdracht enthousiast begonnen aan zijn carrière bij ITEQ Engineering. Als hij niet werkt is hij vaak samen met vrienden lekker aan het (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Irin Boonekamp

Geplaatst op 07 juni 2021

Irin Boonekamp is op 01-06-2021 met volle enthousiasme gestart binnen #teamITEQ. Irin is gehuwd en vader van twee jongens van 3 en 5 jaar. Sinds de kinderen een echte ‘family man’ geworden. Naast (...)

Lees verder

Creating your ideas into a product prototype

Geplaatst op 28 april 2021

De slogan 'creating your ideas into a product prototype' krijgt nu nóg meer dimensie. Gratis! Bij ITEQ willen we OEM’ers, machinebouwers en productiebedrijven helpen om de drempel naar (...)

Lees verder

Technische hoogstandjes bij ITEQ

Geplaatst op 05 januari 2021

Bron: Vakblad Lastechniek In een eerder artikel, geplubiceerd in Link Magazine, hebben wij gesproken over de samenwerking tussen Erasmus MC en ITEQ in de strijd tegen het coronavirus. Daarop (...)

Lees verder