Meet #teamITEQ: Guido Helder

Geplaatst op 26 augustus 2021
Delen
Meet #teamITEQ: Guido Helder

Alweer 8 jaar geleden is Guido Helder bij ITEQ komen werken. Na 2 stages op verschillende afdelingen binnen ITEQ, bleek ITEQ Engineering een goede match. Guido is Mechanical Engineer en daarnaast is hij de specialist in het beheer van het PDM-systeem. Guido woont in Zeewolde, is getrouwd en is vader van een dochter. In zijn vrije tijd sport hij met vrienden, is hij bezig met klussen of ontspant hij door een wandeling in de natuur.

Om in teamverband een idee van een klant te ontwikkelen tot succesvol product is voor mij een grote drijfveer om te werken bij ITEQ.

Werken bij ITEQ

Met ITEQ Engineering heeft Guido inmiddels aan een hoop projecten mogen werken. Een tweetal projecten staan hem nog goed op het netvlies en daar is hij dan ook trots op. Zo heeft Guido vanaf het begin bijgedragen in de ontwikkeling van nieuwe betaalautomaten tot en met de productie van het prototype, de optimalisatiefase en het rijp maken tot serieproductie. Deze automaten worden gebruikt om muntgeld te pinnen en muntgeld te storten. Een ander groot project was de optimalisatie van isolatoren voor in laboratoria en de productiebegeleiding hiervan. Een meerjarenproject waar de nodige kennis bij is verbreed met de noodzakelijke VAT eisen. Deze isolatoren worden nu gebruikt om testen uit te voeren met het Covid-19 virus. Dat zorgt er dan wel voor dat je trots mag zijn op hetgeen opgeleverd is.

De diversiteit aan producten is een uitdaging en om daarbij elke keer weer met nieuwe innovatieve oplossingen de klant verder te kunnen helpen, maakt dat ik trots ben op mijn werk.

Het PDM systeem

De afgelopen jaren is ITEQ Engineering flink gegroeid; het team is een stuk groter geworden en de werkzaamheden zijn ook steeds meer uitgebreid. Van eenvoudig tekenwerk naar R&D, prototyping en projectmanagement. Naarmate de projecten groter en complexer werden, moest er steeds meer data worden beheerd. Door deze ontwikkelingen bleek een Product Data Management (PDM) systeem onmisbaar.

Wat is nou een PDM Systeem? Een PDM-Systeem is software om uitgebreide data over projecten, tekeningen en documenten op 1 centrale plek op te slaan en te beheren. Als het ware een digitale kluis.

Bij ITEQ is gekozen voor SolidWorks PDM, dit is een uitbreiding op het 3D-tekenpakket SolidWorks dat al werd gebruikt om de tekeningen te maken. Guido heeft deze software ingericht en geïmplementeerd en hij beheert dit nu ook. Hiervoor heeft Guido onder ander de complexe workflow bedacht in onderstaande afbeelding.

PDM wordt bij ITEQ gebruikt voor onder andere het revisie- en statusbeheer in diverse workflows en opslag van data omtrent de tekeningen en projecten. Om deze software te integreren binnen de werkwijze van ITEQ, zijn er door Guido diverse maatwerkoplossingen bedacht en uitgewerkt en is PDM gekoppeld aan de ERP-software Ridder IQ. Onder het maatwerk valt bijvoorbeeld het automatisch genereren van pdf- en step-bestanden voor productie, er is ook gekozen om gestandaardiseerde producten te categoriseren zodat dit beter vindbaar is en daardoor herbruikbaar in verschillende projecten. Door het PDM-Systeem werkt #teamITEQ efficiënter, productiever en met hogere kwaliteit.

 

Gerelateerd nieuws

Meet #teamITEQ: Job Verburg

Geplaatst op 03 oktober 2022

Job Verburg woont in Ermelo en heeft zich onlangs bij #teamITEQ gevoegd. In het dagelijks leven houdt Job ervan om in de natuur te zijn en actief bezig te zijn zoals: hardlopen, mountainbiken of (...)

Lees verder

ITEQ focust op verdere groei en sluit zich aan bij de WILVO Group

Geplaatst op 17 december 2021

De focus bij ITEQ ligt altijd op groei, samenwerking én resultaat. Aan die groei heeft ITEQ de afgelopen jaren op ongekende wijze gestalte gegeven. Met nieuwe huisvesting in Nijkerk, een hoge mate (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Martijn Lammers

Geplaatst op 07 december 2021

Inmiddels al 18 (!) jaar werkzaam bij ITEQ. Martijn woont samen met zijn vrouw en 3 kinderen in Amersfoort. Zijn vrije tijd besteed hij aan zijn gezin, vrienden en familie, klussen, motorrijden en (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Martijn Krimp

Geplaatst op 17 november 2021

Martijn is na zijn studie werktuigbouwkunde gestart als project engineer. Om meer praktijkervaring op te kunnen doen is hij 4 jaar geleden bij ITEQ begonnen als werkvoorbereider. Na nog een kort (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Jan-Willem Reuser

Geplaatst op 22 oktober 2021

In de 3 jaar als prototypebouwer bij ITEQ Engineering heeft Jan-Willem Reuser al heel veel mooie producten weten te realiseren. In zijn vrije tijd is Jan-Willem meestal druk bezig in zijn eigen (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Jelle Staal

Geplaatst op 20 september 2021

Vanuit zijn woonplaats in Ede reist Jelle op doordeweekse dagen in slechts 30 minuten naar ITEQ in Nijkerk. Dat doet hij inmiddels alweer 2 jaar en daar heeft Jelle een hoop van de techniek (...)

Lees verder