Meet #teamITEQ: Jan-Willem Reuser

Geplaatst op 22 oktober 2021
Delen
Meet #teamITEQ: Jan-Willem Reuser

In de 3 jaar als prototypebouwer bij ITEQ Engineering heeft Jan-Willem Reuser al heel veel mooie producten weten te realiseren. In zijn vrije tijd is Jan-Willem meestal druk bezig in zijn eigen ‘studio’ met elektronische muziek. Daarnaast is Jan-Willem ook een race fanaat en weet hij zich goed te vermaken op de simulator. Zo na de stille COVID-19 periode is hij blij om weer met familie samen te kunnen eten en met vrienden andere dingen te ondernemen.

Als een product van scherm naar werkelijkheid is gemaakt, het ziet er goed uit en de klant is tevreden dan is er bij mij altijd weer een lach op het gezicht.

Werken bij ITEQ

Als prototypebouwer is Jan-Willem een belangrijke schakel in het team van ITEQ Engineering, eigenlijk een soort vertaler tussen kantoor en de werkplaats. Het omzetten van de 3D ontwerpen vanaf het scherm naar een tastbaar product, kort door de bocht. Zagen, lassen, afwerken en monteren. De afwisseling van het werk, het ontdekken van nieuwe technieken naast lassen, de verscheidenheid in materialen, zelfstandig dingen uit proberen, technische oplossingen bedenken en realiseren dat is wat het werk als prototypebouwer zo leuk maakt binnen ITEQ. “Een probleem als uitdaging zien en er een oplossing voor bedenken, zijn enkele sleutelwoorden waar mijn dagelijkse werkzaamheden uit bestaan”, aldus Jan-Willem.

Prototypebouwer

De kunst bij de prototypes is om met relatief weinig middelen een perfect product op te leveren. Met behulp van tools of een mal de maatvoering in een product borgen of snel en efficiënt te kunnen werken, is waar Jan-Willem energie van krijgt en wat ook gelijk zijn kracht is. Het bouwen van een prototype geeft zoals hierboven al kort beschreven de nodige uitdagingen. Er wordt verwacht om met relatief weinig investeringen een perfect product op te leveren. Het zorgt aan de ene kant voor veel vrijheid, maar wel gebonden aan eisen of specificaties die met een klant worden besproken. Ook het contact met de engineers is hierbij belangrijk. De engineers zijn feitelijk de bedenker van het ontwerp en door juiste communicatie met de prototypebouwer worden de essentiële eisen van een product in ogenschouw gehouden bij oplevering van het prototype.

Om alles goed te kunnen vertalen, naar een eindproduct wat voor zowel de klant als ITEQ werkbaar moet blijven, is een goede communicatie essentieel. Geen enkele partij is erbij gebaat om ergens een hoop tijd en energie in een product te stoppen dat uiteindelijk nooit het daglicht zal zien. Gelukkig zijn de lijnen bij ITEQ kort en is dit een grote meerwaarde in de samenwerking tussen Jan-Willem en de engineers.

De grootste specialiteit van Jan-Willem? Het lassen van RVS. Daarom een tip van Jan-Willem:

“Om van een gedeelte van een product folie van de rvs plaat te verwijderen kan je de folie insnijden met een koper mes (zelf te maken door een koper plaatje of strip te voorzien van een scherpe kant). Hiermee kan je door de folie snijden, zonder krassen in je geslepen rvs te maken.”

Gerelateerd nieuws

Meet #teamITEQ: Martijn Krimp

Geplaatst op 17 november 2021

Martijn is na zijn studie werktuigbouwkunde gestart als project engineer. Om meer praktijkervaring op te kunnen doen is hij 4 jaar geleden bij ITEQ begonnen als werkvoorbereider. Na nog een kort (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Jelle Staal

Geplaatst op 20 september 2021

Vanuit zijn woonplaats in Ede reist Jelle op doordeweekse dagen in slechts 30 minuten naar ITEQ in Nijkerk. Dat doet hij inmiddels alweer 2 jaar en daar heeft Jelle een hoop van de techniek (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Guido Helder

Geplaatst op 26 augustus 2021

Alweer 8 jaar geleden is Guido Helder bij ITEQ komen werken. Na 2 stages op verschillende afdelingen binnen ITEQ, bleek ITEQ Engineering een goede match. Guido is Mechanical Engineer en daarnaast (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Sander van der Laan

Geplaatst op 16 juli 2021

Inmiddels is Sander alweer 3 jaar werkzaam bij ITEQ, nadat hij medio 2018 zijn afstudeeropdracht succesvol had afgerond. Sander is woonachtig in Amersfoort en in zijn vrije tijd is hij actief bij (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Lars ten Voorde

Geplaatst op 29 juni 2021

Lars ten Voorde is twee jaar geleden direct na zijn afstudeeropdracht enthousiast begonnen aan zijn carrière bij ITEQ Engineering. Als hij niet werkt is hij vaak samen met vrienden lekker aan het (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Irin Boonekamp

Geplaatst op 07 juni 2021

Irin Boonekamp is op 01-06-2021 met volle enthousiasme gestart binnen #teamITEQ. Irin is gehuwd en vader van twee jongens van 3 en 5 jaar. Sinds de kinderen een echte ‘family man’ geworden. Naast (...)

Lees verder