Meet #teamITEQ: Jelle Staal

Geplaatst op 20 september 2021
Delen
Meet #teamITEQ: Jelle Staal

Vanuit zijn woonplaats in Ede reist Jelle op doordeweekse dagen in slechts 30 minuten naar ITEQ in Nijkerk. Dat doet hij inmiddels alweer 2 jaar en daar heeft Jelle een hoop van de techniek geleerd. Naast zijn functie als mechanical engineer is Jelle binnen ITEQ Engineering de man als het gaat om het projectmanagement. Want naast het designen en engineeren beschikt ITEQ Engineering over haar eigen prototypeafdeling waar prototypes en éénmalige projecten worden geproduceerd. Naast het werk is Jelle veelal bezig met sporten en houdt hij ervan om diverse activiteiten met vrienden te doen.

Werken bij ITEQ

Doordat ITEQ engineering veel prototyping doet kom je met ontzettend veel verschillende processen en technieken in aanraking. Het éne moment kan je bezig zijn met het openen van een spuitgietmal voor een kunststof kap, het andere moment met het laten forceren van een behuizing van een lamp, en de volgende dag sta je in de schoenen van een technische adviseur waarin je de klant voorziet van kennis over maakbaarheid en haalbaarheid. Daarnaast geeft werken bij ITEQ geeft je de mogelijkheid om op korte termijn je eigen ontwerp in handen te hebben.

Doordat je nauw samenwerkt met de productie leer je erg snel de ins en outs van het veel omvattende vak “techniek”.

Project Management

Als de projecten groter worden wordt het projectmanagement belangrijker. Dit is waar Jelle zich veel mee bezig houdt. Het constant verbeteren van de samenwerking van alle betrokkenen is waar hij het meeste plezier uit haalt. Hierin worden meestal vijf stappen doorgelopen.

  1. Bij de aanvang van het project zitten we met de klant om tafel. Hier wordt een overzichtelijk pakket van eisen opgesteld en wordt er in kaart gebracht wat hiervoor nodig zal zijn.
  2. Vervolgens kom je in de planning fase waarin we onder de benodigde afdelingen gaan bespreken hoeveel tijd, en welke informatie er nodig is. Nadat deze informatie is verzameld kan namelijk een haalbare planning in kaart worden gebracht.
  3. De projectmanager is vervolgens bij de executie fase vooral bezig met er voor zorgen dat iedereen op één lijn zit en dat alle informatie of middelen beschikbaar zijn op de juiste plek op de juiste tijd.
  4. Onder de executie fase is het belangrijk dat de projectmanager zich ook goed bezig houd met het monitoren en controleren. Het is belangrijk dat er wordt gemonitord of het project binnen de planning en het budget blijft. Zo kan er tijdig bij worden gestuurd waar dat nodig is.
  5. Na de executie en controle fase is de volgende stap het opleveren. Hierbij is de projectmanager verantwoordelijk voor het compleet afleveren van het project. Hierna stelt hij een document op met de resultaten en bevindingen in het project. Hierin gaat ITEQ zo diep mogelijk in op het vraagstuk; “wat kan er beter of efficiënter”.

Gerelateerd nieuws

Meet #teamITEQ: Job Verburg

Geplaatst op 03 oktober 2022

Job Verburg woont in Ermelo en heeft zich onlangs bij #teamITEQ gevoegd. In het dagelijks leven houdt Job ervan om in de natuur te zijn en actief bezig te zijn zoals: hardlopen, mountainbiken of (...)

Lees verder

ITEQ focust op verdere groei en sluit zich aan bij de WILVO Group

Geplaatst op 17 december 2021

De focus bij ITEQ ligt altijd op groei, samenwerking én resultaat. Aan die groei heeft ITEQ de afgelopen jaren op ongekende wijze gestalte gegeven. Met nieuwe huisvesting in Nijkerk, een hoge mate (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Martijn Lammers

Geplaatst op 07 december 2021

Inmiddels al 18 (!) jaar werkzaam bij ITEQ. Martijn woont samen met zijn vrouw en 3 kinderen in Amersfoort. Zijn vrije tijd besteed hij aan zijn gezin, vrienden en familie, klussen, motorrijden en (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Martijn Krimp

Geplaatst op 17 november 2021

Martijn is na zijn studie werktuigbouwkunde gestart als project engineer. Om meer praktijkervaring op te kunnen doen is hij 4 jaar geleden bij ITEQ begonnen als werkvoorbereider. Na nog een kort (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Jan-Willem Reuser

Geplaatst op 22 oktober 2021

In de 3 jaar als prototypebouwer bij ITEQ Engineering heeft Jan-Willem Reuser al heel veel mooie producten weten te realiseren. In zijn vrije tijd is Jan-Willem meestal druk bezig in zijn eigen (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Guido Helder

Geplaatst op 26 augustus 2021

Alweer 8 jaar geleden is Guido Helder bij ITEQ komen werken. Na 2 stages op verschillende afdelingen binnen ITEQ, bleek ITEQ Engineering een goede match. Guido is Mechanical Engineer en daarnaast (...)

Lees verder