Meet #teamITEQ: Job Verburg

Geplaatst op 03 oktober 2022
Delen
Meet #teamITEQ: Job Verburg

Job Verburg woont in Ermelo en heeft zich onlangs bij #teamITEQ gevoegd. In het dagelijks leven houdt Job ervan om in de natuur te zijn en actief bezig te zijn zoals: hardlopen, mountainbiken of wielrennen. Daarnaast is zijn hobby ook producten leren kennen, alles gerelateerd aan koffie, fietsen, horloges en ook kleding vind hij heel interessant. Vooral als het gaat om kwalitatief goede producten. Nieuwsgierigheid is belangrijk om producten beter te leren begrijpen en van ze te leren om later weer toe te passen in ontwerp-projecten.

Door zijn studies heen (luchtvaarttechniek, werktuigbouwkunde en industrieel product ontwerper) is Job uiteindelijk op de plek terechtgekomen waar hij zichzelf het beste thuis voelt, als een design engineer. Een balans tussen design en engineering is voor hem de ideale plek om in te zitten, hier kan hij zijn kennis van zowel werktuigbouwkunde én industrieel product ontwerper bij elkaar brengen.

Als we werken aan een project is het belangrijk dat je zelf echt enthousiast wordt van een ontwerp, als je dat punt bereikt hebt weet je dat je iets hebt staan waar je de klant mee kan overtuigen.

Product design

Design is een belangrijk onderdeel bij het ontwikkelen van een nieuw product. Het helpt de klant om het product beter in de markt te zetten en om op te vallen. Of het gaat om iets wat er tijdloos uitziet of juist heel trendy de keuze ligt bij de klant (en uiteraard kunnen wij passend advies geven). Het leuke deel van de uitdaging is om vooraf een stijl richting te krijgen en daarna met ontwerpen te komen die daarbij aansluiten.

Design kan ook goed dienen om de doelgroep te laten begrijpen waar een product voor dient. Bijvoorbeeld een machine behuizing kan zo vormgegeven zijn dat in een blik de voorkant en achterkant van de machine te onderscheiden zijn, en zo is daar nog veel meer mee te doen. Bij ITEQ Engineering liggen de lijnen tussen design en engineering dicht bij elkaar om zo de overgang van design naar engineering zo soepel mogelijk te laten verlopen. Het voordeel hiervan is dat het originele design meer stand kan houden in het uiteindelijk ontwerp.

Werken aan relevante producten die ertoe doen, dat is voor mij een grote drijfveer. Zo werken we aan veel projecten die bijdragen aan een groenere economie.

Gerelateerd nieuws

ITEQ focust op verdere groei en sluit zich aan bij de WILVO Group

Geplaatst op 17 december 2021

De focus bij ITEQ ligt altijd op groei, samenwerking én resultaat. Aan die groei heeft ITEQ de afgelopen jaren op ongekende wijze gestalte gegeven. Met nieuwe huisvesting in Nijkerk, een hoge mate (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Martijn Lammers

Geplaatst op 07 december 2021

Inmiddels al 18 (!) jaar werkzaam bij ITEQ. Martijn woont samen met zijn vrouw en 3 kinderen in Amersfoort. Zijn vrije tijd besteed hij aan zijn gezin, vrienden en familie, klussen, motorrijden en (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Martijn Krimp

Geplaatst op 17 november 2021

Martijn is na zijn studie werktuigbouwkunde gestart als project engineer. Om meer praktijkervaring op te kunnen doen is hij 4 jaar geleden bij ITEQ begonnen als werkvoorbereider. Na nog een kort (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Jan-Willem Reuser

Geplaatst op 22 oktober 2021

In de 3 jaar als prototypebouwer bij ITEQ Engineering heeft Jan-Willem Reuser al heel veel mooie producten weten te realiseren. In zijn vrije tijd is Jan-Willem meestal druk bezig in zijn eigen (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Jelle Staal

Geplaatst op 20 september 2021

Vanuit zijn woonplaats in Ede reist Jelle op doordeweekse dagen in slechts 30 minuten naar ITEQ in Nijkerk. Dat doet hij inmiddels alweer 2 jaar en daar heeft Jelle een hoop van de techniek (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Guido Helder

Geplaatst op 26 augustus 2021

Alweer 8 jaar geleden is Guido Helder bij ITEQ komen werken. Na 2 stages op verschillende afdelingen binnen ITEQ, bleek ITEQ Engineering een goede match. Guido is Mechanical Engineer en daarnaast (...)

Lees verder