Meet #teamITEQ: Lars ten Voorde

Geplaatst op 29 juni 2021
Delen
Meet #teamITEQ: Lars ten Voorde

Lars ten Voorde is twee jaar geleden direct na zijn afstudeeropdracht enthousiast begonnen aan zijn carrière bij ITEQ Engineering. Als hij niet werkt is hij vaak samen met vrienden lekker aan het koken met een speciaal biertje erbij of bezig met zijn grote passie voor elektronische muziek.

Werken bij ITEQ

Als mechanical engineer, werktuigbouwkundig ontwerper, is Lars voornamelijk bezig met het bedenken en uitwerken van technische ontwerpen voor verschillende klanten. “De mooiste opdrachten zijn wanneer ik van de klant de vrijheid en het vertrouwen krijg om mijn eigen ideeën te laten zien en te implementeren. Om hier van de grond af een machine te bedenken die nog niet bestaat, maar wel voldoet aan alle wensen van de klant. Wanneer we samen met de klant voor het eerst een prototype bekijken en zij super tevreden zijn met het resultaat dan geeft dat mij heel veel energie” aldus Lars.

De combinatie van het bedenken van ideeën, het uitwerken en het bouwen en daarmee iets nieuws creëren maakt het werk bij ITEQ uitdagend en leuk!

FEM Analyse | Sterkteberekening

Een onderdeel van het uitwerken van een technisch ontwerp waar Lars veel mee bezig is, is het toepassen van FEM (Finite Elements Method=Eindige Elementen Methode). In bijna alle stadia van het ontwerpproces kun je een onderdeel tegenkomen waarbij het noodzakelijk is de sterkte van dit onderdeel te bepalen. Bij de complexe vormen die plaatwerk kan aannemen is het haast onmogelijk dit met de hand te doen en wordt FEM toegepast om de sterkte van een onderdeel of constructie te bepalen. In een notendop is FEM het opdelen van een onderdeel in allemaal kleine elementjes waardoor met een eindig aantal vergelijkingen de sterkte kan worden bepaald door de computer. Er zijn twee redenen om dit toe te passen, ten eerste om er voor te zorgen dat een onderdeel sterk genoeg is en ten tweede dat er zo min mogelijk materiaal wordt gebruikt.

FEM Analyse plafondlift

Door het gebruik van FEM is mogelijk om snel een robuust een duurzaam ontwerp te bepalen. Een voorbeeld hiervan is de plafondlift voor TV’s die we bij ITEQ zelf hebben ontwikkeld. Hierbij was het de uitdaging om de kostprijs zo laag mogelijk te houden door o.a. zo min mogelijk materiaal te gebruiken. Door het toepassen van FEM konden we snel onze aanpassingen aan het ontwerp controleren en is de plaatdikte van de gebruikte onderdelen geminimaliseerd. Hierdoor is het product lichter en goedkoper geworden. Een perfecte manier om kwaliteit, functie én kosten van een product te optimaliseren en toetsen.

Gerelateerd nieuws

Meet #teamITEQ: Jelle Staal

Geplaatst op 20 september 2021

Vanuit zijn woonplaats in Ede reist Jelle op doordeweekse dagen in slechts 30 minuten naar ITEQ in Nijkerk. Dat doet hij inmiddels alweer 2 jaar en daar heeft Jelle een hoop van de techniek (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Guido Helder

Geplaatst op 26 augustus 2021

Alweer 8 jaar geleden is Guido Helder bij ITEQ komen werken. Na 2 stages op verschillende afdelingen binnen ITEQ, bleek ITEQ Engineering een goede match. Guido is Mechanical Engineer en daarnaast (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Sander van der Laan

Geplaatst op 16 juli 2021

Inmiddels is Sander alweer 3 jaar werkzaam bij ITEQ, nadat hij medio 2018 zijn afstudeeropdracht succesvol had afgerond. Sander is woonachtig in Amersfoort en in zijn vrije tijd is hij actief bij (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Irin Boonekamp

Geplaatst op 07 juni 2021

Irin Boonekamp is op 01-06-2021 met volle enthousiasme gestart binnen #teamITEQ. Irin is gehuwd en vader van twee jongens van 3 en 5 jaar. Sinds de kinderen een echte ‘family man’ geworden. Naast (...)

Lees verder

Creating your ideas into a product prototype

Geplaatst op 28 april 2021

De slogan 'creating your ideas into a product prototype' krijgt nu nóg meer dimensie. Gratis! Bij ITEQ willen we OEM’ers, machinebouwers en productiebedrijven helpen om de drempel naar (...)

Lees verder

Technische hoogstandjes bij ITEQ

Geplaatst op 05 januari 2021

Bron: Vakblad Lastechniek In een eerder artikel, geplubiceerd in Link Magazine, hebben wij gesproken over de samenwerking tussen Erasmus MC en ITEQ in de strijd tegen het coronavirus. Daarop (...)

Lees verder