Meet #teamITEQ: Lars ten Voorde

Geplaatst op 29 juni 2021
Delen
Meet #teamITEQ: Lars ten Voorde

Lars ten Voorde is twee jaar geleden direct na zijn afstudeeropdracht enthousiast begonnen aan zijn carrière bij ITEQ Engineering. Als hij niet werkt is hij vaak samen met vrienden lekker aan het koken met een speciaal biertje erbij of bezig met zijn grote passie voor elektronische muziek.

Werken bij ITEQ

Als mechanical engineer, werktuigbouwkundig ontwerper, is Lars voornamelijk bezig met het bedenken en uitwerken van technische ontwerpen voor verschillende klanten. “De mooiste opdrachten zijn wanneer ik van de klant de vrijheid en het vertrouwen krijg om mijn eigen ideeën te laten zien en te implementeren. Om hier van de grond af een machine te bedenken die nog niet bestaat, maar wel voldoet aan alle wensen van de klant. Wanneer we samen met de klant voor het eerst een prototype bekijken en zij super tevreden zijn met het resultaat dan geeft dat mij heel veel energie” aldus Lars.

De combinatie van het bedenken van ideeën, het uitwerken en het bouwen en daarmee iets nieuws creëren maakt het werk bij ITEQ uitdagend en leuk!

FEM Analyse | Sterkteberekening

Een onderdeel van het uitwerken van een technisch ontwerp waar Lars veel mee bezig is, is het toepassen van FEM (Finite Elements Method=Eindige Elementen Methode). In bijna alle stadia van het ontwerpproces kun je een onderdeel tegenkomen waarbij het noodzakelijk is de sterkte van dit onderdeel te bepalen. Bij de complexe vormen die plaatwerk kan aannemen is het haast onmogelijk dit met de hand te doen en wordt FEM toegepast om de sterkte van een onderdeel of constructie te bepalen. In een notendop is FEM het opdelen van een onderdeel in allemaal kleine elementjes waardoor met een eindig aantal vergelijkingen de sterkte kan worden bepaald door de computer. Er zijn twee redenen om dit toe te passen, ten eerste om er voor te zorgen dat een onderdeel sterk genoeg is en ten tweede dat er zo min mogelijk materiaal wordt gebruikt.

FEM Analyse plafondlift

Door het gebruik van FEM is mogelijk om snel een robuust een duurzaam ontwerp te bepalen. Een voorbeeld hiervan is de plafondlift voor TV’s die we bij ITEQ zelf hebben ontwikkeld. Hierbij was het de uitdaging om de kostprijs zo laag mogelijk te houden door o.a. zo min mogelijk materiaal te gebruiken. Door het toepassen van FEM konden we snel onze aanpassingen aan het ontwerp controleren en is de plaatdikte van de gebruikte onderdelen geminimaliseerd. Hierdoor is het product lichter en goedkoper geworden. Een perfecte manier om kwaliteit, functie én kosten van een product te optimaliseren en toetsen.

Gerelateerd nieuws

Meet #teamITEQ: Job Verburg

Geplaatst op 03 oktober 2022

Job Verburg woont in Ermelo en heeft zich onlangs bij #teamITEQ gevoegd. In het dagelijks leven houdt Job ervan om in de natuur te zijn en actief bezig te zijn zoals: hardlopen, mountainbiken of (...)

Lees verder

ITEQ focust op verdere groei en sluit zich aan bij de WILVO Group

Geplaatst op 17 december 2021

De focus bij ITEQ ligt altijd op groei, samenwerking én resultaat. Aan die groei heeft ITEQ de afgelopen jaren op ongekende wijze gestalte gegeven. Met nieuwe huisvesting in Nijkerk, een hoge mate (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Martijn Lammers

Geplaatst op 07 december 2021

Inmiddels al 18 (!) jaar werkzaam bij ITEQ. Martijn woont samen met zijn vrouw en 3 kinderen in Amersfoort. Zijn vrije tijd besteed hij aan zijn gezin, vrienden en familie, klussen, motorrijden en (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Martijn Krimp

Geplaatst op 17 november 2021

Martijn is na zijn studie werktuigbouwkunde gestart als project engineer. Om meer praktijkervaring op te kunnen doen is hij 4 jaar geleden bij ITEQ begonnen als werkvoorbereider. Na nog een kort (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Jan-Willem Reuser

Geplaatst op 22 oktober 2021

In de 3 jaar als prototypebouwer bij ITEQ Engineering heeft Jan-Willem Reuser al heel veel mooie producten weten te realiseren. In zijn vrije tijd is Jan-Willem meestal druk bezig in zijn eigen (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Jelle Staal

Geplaatst op 20 september 2021

Vanuit zijn woonplaats in Ede reist Jelle op doordeweekse dagen in slechts 30 minuten naar ITEQ in Nijkerk. Dat doet hij inmiddels alweer 2 jaar en daar heeft Jelle een hoop van de techniek (...)

Lees verder