Meet #teamITEQ: Martijn Lammers

Geplaatst op 07 december 2021
Delen
Meet #teamITEQ: Martijn Lammers

Inmiddels al 18 (!) jaar werkzaam bij ITEQ. Martijn woont samen met zijn vrouw en 3 kinderen in Amersfoort. Zijn vrije tijd besteed hij aan zijn gezin, vrienden en familie, klussen, motorrijden en vakanties/reizen. Als manager van ITEQ engineering heeft hij een mooie combinatie tussen bezig zijn met techniek, klaar staan voor klanten om te kijken met welke diensten en middelen we de klant optimaal kunnen bedienen, en aanspreekpunt en sparringpartner voor de collega’s zijn.

Werken bij ITEQ

Bij ITEQ spreek je de klant aan het begin van het ontwerp proces tot oplevering van prototype en zelfs serie productie. Het mooie is om samen met de klant de behoefte in kaart te brengen. En dan de klant mee te nemen door het hele ontwikkelproces. Van Product strategie, Industrieel Design, Concept Engineering naar 3D modeleren en uiteindelijk een prototype bouwen, testen en optimaliseren. Dat allemaal onder 1 dak met een mooi gevarieerd team van industrieel designer, projectengineers en onze eigen prototypebouwer. Een projecten bij de projectengineer neerleggen met juiste disciplines. En kijken waar we het proces of de kennis binnen ITEQ kunnen optimaliseren is 1 van de dagelijkse uitdaging.

Meedenken vanaf de product strategie tot het eerste prototype live zien met een meer dan tevreden klant, dat geeft een geweldig gevoel.

De kick komt als je een project lekker draait binnen een team en je een enthousiast klant ziet tijdens het ontwikkeltraject en bij oplevering van het product. Je weet nog hoe je aan het begin aan tafel zat om alle details te bespreken. En dat je vervolgens snel een product ziet groeien in de productie tot een volwaardig eindproduct. Met alles er op er aan, en mogelijk nog net een beetje meer.

De verscheidenheid aan klanten, branches en dus producten maakt elk project weer uniek. Bij het ene project licht de nadruk op de technische details. Waar het bij ander projecten weer meer gaat om design, duurzaam ontwerp, maakbaarheid, value engineering of een combinatie van deze punten. Tevens mooi als wij door ons grote netwerk klanten en leveranciers met elkaar in contact kunnen brengen om zo het product een boost te geven.

Terugblik op 2021

Als we terug kijken naar het afgelopen jaar zien we wederom mooie en innovatieve producten waar ITEQ geheel of gedeeltelijk de realisatie voor haar rekening heeft genomen. Ook zien we een groei in co-engineering. Om de engineeringsafdeling van de klant ruimte te geven voor nieuwe projecten of lopende projecten sneller te kunnen realiseren, wordt ITEQ steeds vaker als ontwikkelpartner gevraagd. De project engineer bij ITEQ stelt in samenspraak met de klant een projectplanning op. Taken worden verdeeld review momenten worden gepland en het project wordt gestart. Zo kan ITEQ bijdragen aan een goed produceerbaar design en technisch ontwerp. En de klant met zijn engineers blijven zo feeling houden met de ontwikkeling en keuzes binnen een project. Door dit samenspel creëren we een korte time to market. Daarnaast draagt ITEQ ook graag de zorg voor de gehele ontwikkeling van een product of project indien de klant geen eigen designers of engineers heeft.

Wij staan met ons team ook komend jaar weer voor de klanten klaar om projecten te realiseren van idee tot serie productie.

Gerelateerd nieuws

Meet #teamITEQ: Job Verburg

Geplaatst op 03 oktober 2022

Job Verburg woont in Ermelo en heeft zich onlangs bij #teamITEQ gevoegd. In het dagelijks leven houdt Job ervan om in de natuur te zijn en actief bezig te zijn zoals: hardlopen, mountainbiken of (...)

Lees verder

ITEQ focust op verdere groei en sluit zich aan bij de WILVO Group

Geplaatst op 17 december 2021

De focus bij ITEQ ligt altijd op groei, samenwerking én resultaat. Aan die groei heeft ITEQ de afgelopen jaren op ongekende wijze gestalte gegeven. Met nieuwe huisvesting in Nijkerk, een hoge mate (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Martijn Krimp

Geplaatst op 17 november 2021

Martijn is na zijn studie werktuigbouwkunde gestart als project engineer. Om meer praktijkervaring op te kunnen doen is hij 4 jaar geleden bij ITEQ begonnen als werkvoorbereider. Na nog een kort (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Jan-Willem Reuser

Geplaatst op 22 oktober 2021

In de 3 jaar als prototypebouwer bij ITEQ Engineering heeft Jan-Willem Reuser al heel veel mooie producten weten te realiseren. In zijn vrije tijd is Jan-Willem meestal druk bezig in zijn eigen (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Jelle Staal

Geplaatst op 20 september 2021

Vanuit zijn woonplaats in Ede reist Jelle op doordeweekse dagen in slechts 30 minuten naar ITEQ in Nijkerk. Dat doet hij inmiddels alweer 2 jaar en daar heeft Jelle een hoop van de techniek (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Guido Helder

Geplaatst op 26 augustus 2021

Alweer 8 jaar geleden is Guido Helder bij ITEQ komen werken. Na 2 stages op verschillende afdelingen binnen ITEQ, bleek ITEQ Engineering een goede match. Guido is Mechanical Engineer en daarnaast (...)

Lees verder