Meet #teamITEQ: Sander van der Laan

Geplaatst op 16 juli 2021
Delen
Meet #teamITEQ: Sander van der Laan

Inmiddels is Sander alweer 3 jaar werkzaam bij ITEQ, nadat hij medio 2018 zijn afstudeeropdracht succesvol had afgerond. Sander is woonachtig in Amersfoort en in zijn vrije tijd is hij actief bij de scouting. Daar is hij teamleider bij de watertak en is hij dan ook vaak aan het kanoën in diverse beekjes rondom Amersfoort. Daarnaast houdt Sander van diverse outdoor activiteiten zoals zeilen.

Werken bij ITEQ

Naast de functie van Mechnical Engineer is Sander gespecialiseerd in de automatisering van industriële producten en projecten. Hierbij maakt Sander gebruik van zijn Mechatronica opleiding. Door naast de engineering ook een gedeelte van de elektronica en automatisering op te pakken, kunnen completere projecten uitgevoerd en opgeleverd worden. Ook voor Sander blijft het leukste aan werken bij ITEQ dat je aan projecten kan werken van het eerste concept naar prototype, en van het testen hiervan tot het vervolgens door kunnen zetten naar serie productie.

Door alle stappen in het ontwikkel- en productie proces mee te krijgen binnen ITEQ, kan je de producten nóg beter maken.

System integrator projecten

Het zelf bouwen van een Tox machine was voor Sander het eerste project. Een Tox machine is een machine die 2 platen een soort van aan elkaar klinkt maar dan zonder materiaal toe te voegen. In basis hadden we binnen ITEQ al een Tox machine, om een specifiek product te kunnen produceren is deze omgebouwd voor de haalbaarheid van de productie. Daarnaast biedt deze ombouw nu ook mogelijkheden voor veel meer andere producten.

Tox machineAls interne procesoptimalisatie is een verlijm machine bedacht en geproduceerd. Het doel van deze machine is om een soort doek aan een RVS onderdeel te verlijmen en hiermee een waterdichte afdichting te vormen. Deze machine is de gebaseerd is op een XYZ tafel. Op de XYZ tafel zitten twee systemen. Een systeem om lijm/kit te kunnen spuiten/sprayen zodat het met een structuur op een in te stellen oppervlakte gespoten kan worden. Verder is er een systeem wat het doek (waar in eerste instante de de lijm op is aangebracht), automatisch kan aandrukken op het RVS zodat er een sterke en waterdichte verbinding ontstaat van constante kwaliteit.

De FIPG machine is een machine waar Sander veel energie in heeft gestopt om deze binnen ITEQ te integreren. Allereerst heeft Sander uitgebreid onderzoek gedaan naar het de vraag: make or buy? Aangezien het zelf bouwen te veel risico’s liet zien doordat verschillende technieken gekoppeld dienden te worden, is er gezocht naar een meer standaard oplossing. Met de steeds grotere vraag naar steeds completere producten, inclusief seal voor een waterdichtheid (elektronica) behuizingen, was de aanschaf een logische stap. Het gehele traject tot en met de uiteindelijke oplevering heeft Sander begeleid en binnen ITEQ is hij nu ook degene welke in deze PU-seal techniek gespecialiseerd is. Tijdens het ontwerp van nieuwe producten kan er daardoor direct rekening gehouden worden met het eventueel aanbrengen van de seal. Hierdoor is het uiteindelijk mogelijk om met de FIPG machine de producten te optimaliseren, verbeteren en/of kosten te besparen.

 

Gerelateerd nieuws

Meet #teamITEQ: Job Verburg

Geplaatst op 03 oktober 2022

Job Verburg woont in Ermelo en heeft zich onlangs bij #teamITEQ gevoegd. In het dagelijks leven houdt Job ervan om in de natuur te zijn en actief bezig te zijn zoals: hardlopen, mountainbiken of (...)

Lees verder

ITEQ focust op verdere groei en sluit zich aan bij de WILVO Group

Geplaatst op 17 december 2021

De focus bij ITEQ ligt altijd op groei, samenwerking én resultaat. Aan die groei heeft ITEQ de afgelopen jaren op ongekende wijze gestalte gegeven. Met nieuwe huisvesting in Nijkerk, een hoge mate (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Martijn Lammers

Geplaatst op 07 december 2021

Inmiddels al 18 (!) jaar werkzaam bij ITEQ. Martijn woont samen met zijn vrouw en 3 kinderen in Amersfoort. Zijn vrije tijd besteed hij aan zijn gezin, vrienden en familie, klussen, motorrijden en (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Martijn Krimp

Geplaatst op 17 november 2021

Martijn is na zijn studie werktuigbouwkunde gestart als project engineer. Om meer praktijkervaring op te kunnen doen is hij 4 jaar geleden bij ITEQ begonnen als werkvoorbereider. Na nog een kort (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Jan-Willem Reuser

Geplaatst op 22 oktober 2021

In de 3 jaar als prototypebouwer bij ITEQ Engineering heeft Jan-Willem Reuser al heel veel mooie producten weten te realiseren. In zijn vrije tijd is Jan-Willem meestal druk bezig in zijn eigen (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Jelle Staal

Geplaatst op 20 september 2021

Vanuit zijn woonplaats in Ede reist Jelle op doordeweekse dagen in slechts 30 minuten naar ITEQ in Nijkerk. Dat doet hij inmiddels alweer 2 jaar en daar heeft Jelle een hoop van de techniek (...)

Lees verder