Meet #teamITEQ: Sander van der Laan

Geplaatst op 16 juli 2021
Delen
Meet #teamITEQ: Sander van der Laan

Inmiddels is Sander alweer 3 jaar werkzaam bij ITEQ, nadat hij medio 2018 zijn afstudeeropdracht succesvol had afgerond. Sander is woonachtig in Amersfoort en in zijn vrije tijd is hij actief bij de scouting. Daar is hij teamleider bij de watertak en is hij dan ook vaak aan het kanoën in diverse beekjes rondom Amersfoort. Daarnaast houdt Sander van diverse outdoor activiteiten zoals zeilen.

Werken bij ITEQ

Naast de functie van Mechnical Engineer is Sander gespecialiseerd in de automatisering van industriële producten en projecten. Hierbij maakt Sander gebruik van zijn Mechatronica opleiding. Door naast de engineering ook een gedeelte van de elektronica en automatisering op te pakken, kunnen completere projecten uitgevoerd en opgeleverd worden. Ook voor Sander blijft het leukste aan werken bij ITEQ dat je aan projecten kan werken van het eerste concept naar prototype, en van het testen hiervan tot het vervolgens door kunnen zetten naar serie productie.

Door alle stappen in het ontwikkel- en productie proces mee te krijgen binnen ITEQ, kan je de producten nóg beter maken.

System integrator projecten

Het zelf bouwen van een Tox machine was voor Sander het eerste project. Een Tox machine is een machine die 2 platen een soort van aan elkaar klinkt maar dan zonder materiaal toe te voegen. In basis hadden we binnen ITEQ al een Tox machine, om een specifiek product te kunnen produceren is deze omgebouwd voor de haalbaarheid van de productie. Daarnaast biedt deze ombouw nu ook mogelijkheden voor veel meer andere producten.

Tox machineAls interne procesoptimalisatie is een verlijm machine bedacht en geproduceerd. Het doel van deze machine is om een soort doek aan een RVS onderdeel te verlijmen en hiermee een waterdichte afdichting te vormen. Deze machine is de gebaseerd is op een XYZ tafel. Op de XYZ tafel zitten twee systemen. Een systeem om lijm/kit te kunnen spuiten/sprayen zodat het met een structuur op een in te stellen oppervlakte gespoten kan worden. Verder is er een systeem wat het doek (waar in eerste instante de de lijm op is aangebracht), automatisch kan aandrukken op het RVS zodat er een sterke en waterdichte verbinding ontstaat van constante kwaliteit.

De FIPG machine is een machine waar Sander veel energie in heeft gestopt om deze binnen ITEQ te integreren. Allereerst heeft Sander uitgebreid onderzoek gedaan naar het de vraag: make or buy? Aangezien het zelf bouwen te veel risico’s liet zien doordat verschillende technieken gekoppeld dienden te worden, is er gezocht naar een meer standaard oplossing. Met de steeds grotere vraag naar steeds completere producten, inclusief seal voor een waterdichtheid (elektronica) behuizingen, was de aanschaf een logische stap. Het gehele traject tot en met de uiteindelijke oplevering heeft Sander begeleid en binnen ITEQ is hij nu ook degene welke in deze PU-seal techniek gespecialiseerd is. Tijdens het ontwerp van nieuwe producten kan er daardoor direct rekening gehouden worden met het eventueel aanbrengen van de seal. Hierdoor is het uiteindelijk mogelijk om met de FIPG machine de producten te optimaliseren, verbeteren en/of kosten te besparen.

 

Gerelateerd nieuws

Meet #teamITEQ: Jan-Willem Reuser

Geplaatst op 22 oktober 2021

In de 3 jaar als prototypebouwer bij ITEQ Engineering heeft Jan-Willem Reuser al heel veel mooie producten weten te realiseren. In zijn vrije tijd is Jan-Willem meestal druk bezig in zijn eigen (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Jelle Staal

Geplaatst op 20 september 2021

Vanuit zijn woonplaats in Ede reist Jelle op doordeweekse dagen in slechts 30 minuten naar ITEQ in Nijkerk. Dat doet hij inmiddels alweer 2 jaar en daar heeft Jelle een hoop van de techniek (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Guido Helder

Geplaatst op 26 augustus 2021

Alweer 8 jaar geleden is Guido Helder bij ITEQ komen werken. Na 2 stages op verschillende afdelingen binnen ITEQ, bleek ITEQ Engineering een goede match. Guido is Mechanical Engineer en daarnaast (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Lars ten Voorde

Geplaatst op 29 juni 2021

Lars ten Voorde is twee jaar geleden direct na zijn afstudeeropdracht enthousiast begonnen aan zijn carrière bij ITEQ Engineering. Als hij niet werkt is hij vaak samen met vrienden lekker aan het (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Irin Boonekamp

Geplaatst op 07 juni 2021

Irin Boonekamp is op 01-06-2021 met volle enthousiasme gestart binnen #teamITEQ. Irin is gehuwd en vader van twee jongens van 3 en 5 jaar. Sinds de kinderen een echte ‘family man’ geworden. Naast (...)

Lees verder

Creating your ideas into a product prototype

Geplaatst op 28 april 2021

De slogan 'creating your ideas into a product prototype' krijgt nu nóg meer dimensie. Gratis! Bij ITEQ willen we OEM’ers, machinebouwers en productiebedrijven helpen om de drempel naar (...)

Lees verder