Project uitgelicht: STYLE BT1500 freesbank

Geplaatst op 17 april 2020
Delen
Project uitgelicht: STYLE BT1500 freesbank

Al jaren hebben STYLE en ITEQ een stevig partnership. En in het afgelopen jaar heeft de R&D product afdeling van Style CNC Machines hard gewerkt aan het ontwikkelen van nieuw plaatwerk voor de BT 1500 freesbank. Het door STYLE bepaalde concept is in samenwerking met ITEQ Engineering in 3D verder geoptimaliseerd en gedetailleerd. Door goed contact tussen de R&D van STYLE en ITEQ waren de lijnen erg kort en flexibel. Het plaatwerk wordt op deze manier direct op de juiste manier ontworpen om de uiteindelijke serieproductie zo goed mogelijk te kunnen laten verlopen.

Op zeer korte termijn is het uiteindelijke prototype naar tevredenheid opgeleverd. De productie hiervan vond plaats in de eigen werkplaats van ITEQ Engineering, waar STYLE ook direct de samenbouw van het geheel heeft kunnen testen vóórdat deze gecoat zou gaan worden. Een succesvolle samenwerking om een perfect prototype in korte termijn samen te kunnen realiseren.

De nieuwe STYLE BT1500 freesbank

De ontwikkeling maakt het eenvoudiger om in meerdere landen onze BT op de markt te brengen. Het nieuwe unieke design kenmerkt zich door het semi-gesloten plaatwerk met veel glas voor optimaal zicht op het product. Na maanden van voorbereidingen kan nu officieel de BT 1500 met nieuw plaatwerk getoond worden. De eerste machines zijn in december al geleverd

De nieuwe BT is dankzij het gesloten design in staat om de veiligheid van de gebruiker te garanderen. Ondanks het gesloten karakter van de machine is deze toch zeer eenvoudig te beladen door het open ontwerp. De deuren kunnen over de hele breedte van het bed geopend worden. Door het unieke gebruik van het glas heeft de gebruiker altijd goed zicht op het bed en het product.

Daarnaast is er veel ruimte voor het opspannen van producten omdat zowel de voorste deuren als de zijkanten open kunnen. Hierdoor wordt het bereik optimaal benut. Dankzij het semi-gesloten plaatwerk blijven de spanen en blijft de koeling binnen de machine. Hierdoor blijft de omgeving schoner en is de werkruimte veiliger.

Enkelstuks- en kleine serie productie hebben centraal gestaan bij het ontwerp. De STYLE besturing en software zijn hiervoor speciaal ontwikkeld. Met deze combinatie neemt de nieuwe STYLE freesbank een zeer sterke positie in in de markt van machines voor enkelstuks en kleine series.

Het ontwerp oogt zeer strak en modern en is ergonomisch verbeterd ten opzichte van het vorige model. STYLE heeft zich altijd sterk onderscheiden door onder andere de ronde vormgeving van de STYLE CNC draaibanken. Met het nieuwe ontwerp voor de freesmachines versterken wij ons imago als vernieuwend en innoverend bedrijf.

Gerelateerd nieuws

Technische hoogstandjes bij ITEQ

Geplaatst op 05 januari 2021

Bron: Vakblad Lastechniek In een eerder artikel, geplubiceerd in Link Magazine, hebben wij gesproken over de samenwerking tussen Erasmus MC en ITEQ in de strijd tegen het coronavirus. Daarop (...)

Lees verder

Nieuwe productietechniek bij ITEQ!

Geplaatst op 05 januari 2021

Volautomatisch afdichtingen aanbrengen met de Gasketing Machine (FIPFG) Ter uitbreiding van de activiteiten heeft ITEQ geïnvesteerd in een nieuwe productietechniek, namelijk het volautomatisch (...)

Lees verder

Blik vooruit, ITEQ heeft de toekomst

Geplaatst op 30 november 2020

De laatste weken van het jaar vliegen voorbij. We zien in de markt en om ons heen dat Covid-19 een enorme impact heeft (gehad), ook wereldwijd. Voor ITEQ was dit tot op heden een flinke dip in het (...)

Lees verder

Nijkerkse isolatoren onmisbaar in strijd tegen corona

Geplaatst op 21 oktober 2020

Bron: Link Magazine Erasmus MC speelt een vooraanstaande rol in de strijd tegen corona. Onder andere vanwege het onderzoek dat wordt gedaan in de laboratoria van dit universitair medisch (...)

Lees verder

Geen zorgen! Wel vakantie, géén stilstand bij ITEQ!

Geplaatst op 22 juni 2020

Na het nemen van de zorgvuldige maatregelen in de huidige 1,5 meter samenleving is de productie van ITEQ ten alle tijden door blijven draaien. Mede door flexibel inspelen op de wensen en behoefte (...)

Lees verder

Bezoek ITEQ tijdens ESEF Maakindustrie 17 t/m 20 maart 2020

Geplaatst op 11 februari 2020

***UPDATE: In verband met het Corona virus is de ESEF Maakindustrie en Technishow verplaatst naar Maart 2022*** Op 17 tot en met 20 maart 2020 vindt de ESEF Maakindustrie plaats in de Jaarbeurs (...)

Lees verder