Project uitgelicht: STYLE BT1500 freesbank

Geplaatst op 17 april 2020
Delen
Project uitgelicht: STYLE BT1500 freesbank

Al jaren hebben STYLE en ITEQ een stevig partnership. En in het afgelopen jaar heeft de R&D product afdeling van Style CNC Machines hard gewerkt aan het ontwikkelen van nieuw plaatwerk voor de BT 1500 freesbank. Het door STYLE bepaalde concept is in samenwerking met ITEQ Engineering in 3D verder geoptimaliseerd en gedetailleerd. Door goed contact tussen de R&D van STYLE en ITEQ waren de lijnen erg kort en flexibel. Het plaatwerk wordt op deze manier direct op de juiste manier ontworpen om de uiteindelijke serieproductie zo goed mogelijk te kunnen laten verlopen.

Op zeer korte termijn is het uiteindelijke prototype naar tevredenheid opgeleverd. De productie hiervan vond plaats in de eigen werkplaats van ITEQ Engineering, waar STYLE ook direct de samenbouw van het geheel heeft kunnen testen vóórdat deze gecoat zou gaan worden. Een succesvolle samenwerking om een perfect prototype in korte termijn samen te kunnen realiseren.

De nieuwe STYLE BT1500 freesbank

De ontwikkeling maakt het eenvoudiger om in meerdere landen onze BT op de markt te brengen. Het nieuwe unieke design kenmerkt zich door het semi-gesloten plaatwerk met veel glas voor optimaal zicht op het product. Na maanden van voorbereidingen kan nu officieel de BT 1500 met nieuw plaatwerk getoond worden. De eerste machines zijn in december al geleverd

De nieuwe BT is dankzij het gesloten design in staat om de veiligheid van de gebruiker te garanderen. Ondanks het gesloten karakter van de machine is deze toch zeer eenvoudig te beladen door het open ontwerp. De deuren kunnen over de hele breedte van het bed geopend worden. Door het unieke gebruik van het glas heeft de gebruiker altijd goed zicht op het bed en het product.

Daarnaast is er veel ruimte voor het opspannen van producten omdat zowel de voorste deuren als de zijkanten open kunnen. Hierdoor wordt het bereik optimaal benut. Dankzij het semi-gesloten plaatwerk blijven de spanen en blijft de koeling binnen de machine. Hierdoor blijft de omgeving schoner en is de werkruimte veiliger.

Enkelstuks- en kleine serie productie hebben centraal gestaan bij het ontwerp. De STYLE besturing en software zijn hiervoor speciaal ontwikkeld. Met deze combinatie neemt de nieuwe STYLE freesbank een zeer sterke positie in in de markt van machines voor enkelstuks en kleine series.

Het ontwerp oogt zeer strak en modern en is ergonomisch verbeterd ten opzichte van het vorige model. STYLE heeft zich altijd sterk onderscheiden door onder andere de ronde vormgeving van de STYLE CNC draaibanken. Met het nieuwe ontwerp voor de freesmachines versterken wij ons imago als vernieuwend en innoverend bedrijf.

Gerelateerd nieuws

Meet #teamITEQ: Sander van der Laan

Geplaatst op 16 juli 2021

Inmiddels is Sander alweer 3 jaar werkzaam bij ITEQ, nadat hij medio 2018 zijn afstudeeropdracht succesvol had afgerond. Sander is woonachtig in Amersfoort en in zijn vrije tijd is hij actief bij (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Lars ten Voorde

Geplaatst op 29 juni 2021

Lars ten Voorde is twee jaar geleden direct na zijn afstudeeropdracht enthousiast begonnen aan zijn carrière bij ITEQ Engineering. Als hij niet werkt is hij vaak samen met vrienden lekker aan het (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Irin Boonekamp

Geplaatst op 07 juni 2021

Irin Boonekamp is op 01-06-2021 met volle enthousiasme gestart binnen #teamITEQ. Irin is gehuwd en vader van twee jongens van 3 en 5 jaar. Sinds de kinderen een echte ‘family man’ geworden. Naast (...)

Lees verder

Creating your ideas into a product prototype

Geplaatst op 28 april 2021

De slogan 'creating your ideas into a product prototype' krijgt nu nóg meer dimensie. Gratis! Bij ITEQ willen we OEM’ers, machinebouwers en productiebedrijven helpen om de drempel naar (...)

Lees verder

Technische hoogstandjes bij ITEQ

Geplaatst op 05 januari 2021

Bron: Vakblad Lastechniek In een eerder artikel, geplubiceerd in Link Magazine, hebben wij gesproken over de samenwerking tussen Erasmus MC en ITEQ in de strijd tegen het coronavirus. Daarop (...)

Lees verder

Nieuwe productietechniek bij ITEQ!

Geplaatst op 05 januari 2021

Volautomatisch afdichtingen aanbrengen met de Gasketing Machine (FIPFG) Ter uitbreiding van de activiteiten heeft ITEQ geïnvesteerd in een nieuwe productietechniek, namelijk het volautomatisch (...)

Lees verder