Project uitgelicht: Wings for Aid

Geplaatst op 30 oktober 2019
Delen
Project uitgelicht: Wings for Aid

Het overbruggen van de zogenaamde ‘last mile’ in moeilijk bereikbare rampgebieden is een groot logistiek probleem. Naar schatting hebben 100 miljoen mensen in rampgebieden elk jaar noodhulp nodig, van wie 20 procent slecht wordt bediend. Wings for Aid speelt hierop in met een innovatief afleversysteem bestaande uit onbemande kleine vliegtuigen en slimme technologie waarmee zelflandende dozen noodhulp met grote precisie kunnen landen op anders ontoegankelijke plaatsen.

Het systeem kan worden gebruikt voor rampenbestrijding, maar ook voor de geplande levering van medicijnen in afgelegen gebieden. In 2018 werd het systeem getest in de Dominicaanse Republiek en leverde het 20 kilogram noodhulp per vlucht. Op basis van de positieve resultaten wordt nu gewerkt aan de volgende generatie onbemande vliegtuigen die 120 kilogram per vlucht over een afstand van 250 kilometer kunnen vervoeren en vervolgens terugkeren voor de volgende vlucht. Verdere tests worden uitgevoerd in de zomer van 2019.

In samenwerking met VanBerlo heeft ITEQ Engineering haar bijdrage mogen levering voor de engineering en prototyping van deze belangrijke innovatie in de logistiek van hulpgoederen. Op basis van het door VanBerlo toegeleverd concept frame en mechanisme voor het laad- en lossysteem, heeft ITEQ Engineering met haar team van enthousiaste engineers deze vertaald naar een technisch maakbaar 3D-model. Waarna in een zeer kort tijdsbestek een eerste prototype voor een testopstelling in eigen beheer is gebouwd. Na uitkomsten hiervan en optimalisatie van dit frame en mechanisme in 3D, is de prototypefase verder voortgezet.

Het systeem werkt! In juli 2019 heeft Wings for Aid met succes de vlieg- en valproeven met hun 12,5 m spanwijdte R&D vliegtuigen voltooid.

 

Over Wings for Aid

Wings for Aid is een Nederlandse start-up die humanitaire organisaties helpt om mensen in nood op de meest ontoegankelijke plaatsen te bereiken. Met behulp van automatische vluchten en gepatenteerde zelflandingsboxen biedt Wings for Aid nieuwe mogelijkheden om situaties te overzien, obstakels te overwinnen en noodhulp efficiënt te leveren, precies waar het nodig is. Naast het werken met ITEQ en VanBerlo werkt Wings for Aid ook nauw samen met technische universiteiten, het Nederlandse leger en het Duitse luchtvaartinstituut DLR.

Gerelateerd nieuws

Nijkerkse isolatoren onmisbaar in strijd tegen corona

Geplaatst op 21 oktober 2020

Bron: Link Magazine Erasmus MC speelt een vooraanstaande rol in de strijd tegen corona. Onder andere vanwege het onderzoek dat wordt gedaan in de laboratoria van dit universitair medisch (...)

Lees verder

Geen zorgen! Wel vakantie, géén stilstand bij ITEQ!

Geplaatst op 22 juni 2020

Na het nemen van de zorgvuldige maatregelen in de huidige 1,5 meter samenleving is de productie van ITEQ ten alle tijden door blijven draaien. Mede door flexibel inspelen op de wensen en behoefte (...)

Lees verder

Project uitgelicht: STYLE BT1500 freesbank

Geplaatst op 17 april 2020

Al jaren hebben STYLE en ITEQ een stevig partnership. En in het afgelopen jaar heeft de R&D product afdeling van Style CNC Machines hard gewerkt aan het ontwikkelen van nieuw plaatwerk voor de (...)

Lees verder

Bezoek ITEQ tijdens ESEF Maakindustrie 17 t/m 20 maart 2020

Geplaatst op 11 februari 2020

***UPDATE: In verband met het Corona virus is de ESEF Maakindustrie en Technishow verplaatst naar Maart 2022*** Op 17 tot en met 20 maart 2020 vindt de ESEF Maakindustrie plaats in de Jaarbeurs (...)

Lees verder

Project uitgelicht: Urban Arrow Craft

Geplaatst op 23 januari 2020

Enorm trots zijn wij op onderstaande video waarin de nieuwe Craft bike gepresenteerd wordt. In samenwerking met haar klant heeft ITEQ haar bijdrage mogen leveren in de ontwikkeling van dit nieuwe (...)

Lees verder

Mooie ontwikkelingen bij ITEQ Vietnam

Geplaatst op 16 december 2019

Một năm mới hạnh phúc! Een gelukkig nieuwjaar, dat betekent dit in het Vietnamees. Het Chinese nieuwe jaar is ook daar begonnen. We sluiten het jaar 2019 tevreden af en we kijken uit naar een (...)

Lees verder