Robotisering krijgt steeds meer menselijk gezicht

Geplaatst op 11 november 2017
Delen
Robotisering krijgt steeds meer menselijk gezicht

Prettig samenwerken met een robot!

ITEQ heeft onlangs geïnvesteerd in een volautomatische TIG lasrobot, een zogenaamde Cobot. Een zeer gebruikersvriendelijke en uiterst eenvoudig te programmeren robotarm, die ook nog eens veilig is in het gebruik. Op de foto’s is de nieuwe robotarm in bedrijf te zien.

Sinds enkele weken beschikt ITEQ Industries over een robotarm van Universal Robots, waarmee je als werknemer rechtstreeks kunt samenwerken, dankzij de grote mate van gebruikersvriendelijkheid. Een van de meest tastbare voordelen is dat je de robotarm zelf gemakkelijk kunt herprogrammeren en aanpassen via een portable touchscreen.

Aanleiding tot aanschaf van de Cobot vormde een verzoek van een klant om een geautomatiseerd TIG lasproces. Met deze robotarm was dit snel te realiseren.

Constante kwaliteit

In feite is de robotarm een “maatje” met een vaste hand, die superstrak kan lassen of andere lichte werkzaamheden kan uitvoeren. Maar hij kan bijvoorbeeld ook zorgen voor het volleggen van een ontbraammachine met producten die braamvrij moeten worden. De kwaliteit is altijd constant en voldoet daardoor aan alle normeisen.

Daar komt bij dat er geen hekken of ander afschermingen nodig zijn, wat de toegankelijkheid vergemakkelijkt. Door de ingebouwde krachtdetectie stopt de robot automatisch wanneer er een obstakel zijn pad kruist.

Eenvoudig op te schalen

ITEQ Engineering, waar deze cell is ontwikkeld, kan ook voor andere klantspecifieke turn-key projecten een dergelijke cell inzetten. Hierdoor kunnen wij nog sneller en flexibel inspelen op de klantvraag. Een ander groot voordeel is dat bij een grotere vraag het aantal robotsystemen simpel is op te schalen. Of bij een andere toepassing snel te herprogrammeren.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw product?
Laat u eens bijpraten over de mogelijkheden of maak een afspraak om eens te komen kijken!

Gerelateerd nieuws

Slim construeren van plaatwerk

Geplaatst op 01 maart 2019

Door slim te construeren: Bespaart u materiaal en productie kosten; Verhoogt u de kwaliteit door betere maatvoering, pasvorm, positiebepaling en visueel uiterlijk van het product; (...)

Lees verder

ITEQ is klaar voor 2019 én de toekomst!

Geplaatst op 04 december 2018

Het jaar 2018 zit er weer bijna op Voor ITEQ Industries stond dit jaar in het teken van opstarten na de recente verhuizing eind 2017 van Amersfoort naar Nijkerk. Een verhuizing welke voor de (...)

Lees verder

Moon Trees is de nieuwe innovatie op recreatiegebied!

Geplaatst op 01 oktober 2018

Moon Trees is de nieuwe innovatie op recreatiegebied! Moon Trees is een spannende real life game in het bos, een innovatie waar ook ITEQ trots haar bijdrage aan heeft gedaan. Je speelt tegen (...)

Lees verder

Uitbreiding van de meetkamer met 3D meetarm

Geplaatst op 27 september 2018

3D meetarm Het vereenvoudigen en verder professionaliseren van de kwaliteitscontrole is een belangrijke speerpunt voor de toekomst van ITEQ. Mede daardoor is er onlangs geïnvesteerd in de (...)

Lees verder

ITEQ haalt €20.400,- op voor Mai-Nha weeshuis

Geplaatst op 17 april 2018

Bouwteam Hoogland naar Vietnam Voor de bouw van een studieruimte bij een weeshuis zijn zeven vrijwilligers, afkomstig uit de bouwwereld en woonachtig in Hoogland, op 13 oktober 2017 afgevlogen (...)

Lees verder

Ontwikkelingen van ITEQ met Lean 4.0

Geplaatst op 04 april 2018

Lean 4.0 ITEQ is al een enige tijd met Lean bezig, maar is zich bewust geworden dat specifieke kennis in huis nodig is om dit naar een hoger niveau te brengen. Daarom heeft ITEQ onlangs een (...)

Lees verder