Robotisering krijgt steeds meer menselijk gezicht

Geplaatst op 11 november 2017
Delen
Robotisering krijgt steeds meer menselijk gezicht

Prettig samenwerken met een robot!

ITEQ heeft onlangs geïnvesteerd in een volautomatische TIG lasrobot, een zogenaamde Cobot. Een zeer gebruikersvriendelijke en uiterst eenvoudig te programmeren robotarm, die ook nog eens veilig is in het gebruik. Op de foto’s is de nieuwe robotarm in bedrijf te zien.

Sinds enkele weken beschikt ITEQ Industries over een robotarm van Universal Robots, waarmee je als werknemer rechtstreeks kunt samenwerken, dankzij de grote mate van gebruikersvriendelijkheid. Een van de meest tastbare voordelen is dat je de robotarm zelf gemakkelijk kunt herprogrammeren en aanpassen via een portable touchscreen.

Aanleiding tot aanschaf van de Cobot vormde een verzoek van een klant om een geautomatiseerd TIG lasproces. Met deze robotarm was dit snel te realiseren.

Constante kwaliteit

In feite is de robotarm een “maatje” met een vaste hand, die superstrak kan lassen of andere lichte werkzaamheden kan uitvoeren. Maar hij kan bijvoorbeeld ook zorgen voor het volleggen van een ontbraammachine met producten die braamvrij moeten worden. De kwaliteit is altijd constant en voldoet daardoor aan alle normeisen.

Daar komt bij dat er geen hekken of ander afschermingen nodig zijn, wat de toegankelijkheid vergemakkelijkt. Door de ingebouwde krachtdetectie stopt de robot automatisch wanneer er een obstakel zijn pad kruist.

Eenvoudig op te schalen

ITEQ Engineering, waar deze cell is ontwikkeld, kan ook voor andere klantspecifieke turn-key projecten een dergelijke cell inzetten. Hierdoor kunnen wij nog sneller en flexibel inspelen op de klantvraag. Een ander groot voordeel is dat bij een grotere vraag het aantal robotsystemen simpel is op te schalen. Of bij een andere toepassing snel te herprogrammeren.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw product?
Laat u eens bijpraten over de mogelijkheden of maak een afspraak om eens te komen kijken!

Gerelateerd nieuws

ITEQ focust op verdere groei en sluit zich aan bij de WILVO Group

Geplaatst op 17 december 2021

De focus bij ITEQ ligt altijd op groei, samenwerking én resultaat. Aan die groei heeft ITEQ de afgelopen jaren op ongekende wijze gestalte gegeven. Met nieuwe huisvesting in Nijkerk, een hoge mate (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Martijn Lammers

Geplaatst op 07 december 2021

Inmiddels al 18 (!) jaar werkzaam bij ITEQ. Martijn woont samen met zijn vrouw en 3 kinderen in Amersfoort. Zijn vrije tijd besteed hij aan zijn gezin, vrienden en familie, klussen, motorrijden en (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Martijn Krimp

Geplaatst op 17 november 2021

Martijn is na zijn studie werktuigbouwkunde gestart als project engineer. Om meer praktijkervaring op te kunnen doen is hij 4 jaar geleden bij ITEQ begonnen als werkvoorbereider. Na nog een kort (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Jan-Willem Reuser

Geplaatst op 22 oktober 2021

In de 3 jaar als prototypebouwer bij ITEQ Engineering heeft Jan-Willem Reuser al heel veel mooie producten weten te realiseren. In zijn vrije tijd is Jan-Willem meestal druk bezig in zijn eigen (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Jelle Staal

Geplaatst op 20 september 2021

Vanuit zijn woonplaats in Ede reist Jelle op doordeweekse dagen in slechts 30 minuten naar ITEQ in Nijkerk. Dat doet hij inmiddels alweer 2 jaar en daar heeft Jelle een hoop van de techniek (...)

Lees verder

Meet #teamITEQ: Guido Helder

Geplaatst op 26 augustus 2021

Alweer 8 jaar geleden is Guido Helder bij ITEQ komen werken. Na 2 stages op verschillende afdelingen binnen ITEQ, bleek ITEQ Engineering een goede match. Guido is Mechanical Engineer en daarnaast (...)

Lees verder