Robotisering krijgt steeds meer menselijk gezicht

Geplaatst op 11 november 2017
Delen
Robotisering krijgt steeds meer menselijk gezicht

Prettig samenwerken met een robot!

ITEQ heeft onlangs geïnvesteerd in een volautomatische TIG lasrobot, een zogenaamde Cobot. Een zeer gebruikersvriendelijke en uiterst eenvoudig te programmeren robotarm, die ook nog eens veilig is in het gebruik. Op de foto’s is de nieuwe robotarm in bedrijf te zien.

Sinds enkele weken beschikt ITEQ Industries over een robotarm van Universal Robots, waarmee je als werknemer rechtstreeks kunt samenwerken, dankzij de grote mate van gebruikersvriendelijkheid. Een van de meest tastbare voordelen is dat je de robotarm zelf gemakkelijk kunt herprogrammeren en aanpassen via een portable touchscreen.

Aanleiding tot aanschaf van de Cobot vormde een verzoek van een klant om een geautomatiseerd TIG lasproces. Met deze robotarm was dit snel te realiseren.

Constante kwaliteit

In feite is de robotarm een “maatje” met een vaste hand, die superstrak kan lassen of andere lichte werkzaamheden kan uitvoeren. Maar hij kan bijvoorbeeld ook zorgen voor het volleggen van een ontbraammachine met producten die braamvrij moeten worden. De kwaliteit is altijd constant en voldoet daardoor aan alle normeisen.

Daar komt bij dat er geen hekken of ander afschermingen nodig zijn, wat de toegankelijkheid vergemakkelijkt. Door de ingebouwde krachtdetectie stopt de robot automatisch wanneer er een obstakel zijn pad kruist.

Eenvoudig op te schalen

ITEQ Engineering, waar deze cell is ontwikkeld, kan ook voor andere klantspecifieke turn-key projecten een dergelijke cell inzetten. Hierdoor kunnen wij nog sneller en flexibel inspelen op de klantvraag. Een ander groot voordeel is dat bij een grotere vraag het aantal robotsystemen simpel is op te schalen. Of bij een andere toepassing snel te herprogrammeren.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw product?
Laat u eens bijpraten over de mogelijkheden of maak een afspraak om eens te komen kijken!

Gerelateerd nieuws

Na een succesvol 2019 volgt een innovatief 2020!

Geplaatst op 20 november 2019

De laatste maand van het jaar is weer aangebroken, bij menig huishouden staat de kerstboom in de huiskamer en zo richting het einde van het jaar gaat half Nederland één of twee weken genieten van (...)

Lees verder

Project uitgelicht: Wings for Aid

Geplaatst op 30 oktober 2019

Het overbruggen van de zogenaamde 'last mile' in moeilijk bereikbare rampgebieden is een groot logistiek probleem. Naar schatting hebben 100 miljoen mensen in rampgebieden elk jaar noodhulp nodig, (...)

Lees verder

Mai-Nha weeshuis kan rekenen op steun van ITEQ

Geplaatst op 30 oktober 2019

Al sinds ITEQ voet aan wal heeft gezet in Vietnam wordt ook de maatschappelijke betrokkenheid niet onder stoelen of banken geschoven. Zo is Theo Tolboom een aantal jaren geleden in contact gekomen (...)

Lees verder

ITEQ presenteert ILOAD beladingscobot op de Metavak

Geplaatst op 29 augustus 2019

Op 8, 9 en 10 oktober zal ITEQ tijdens de Metavak haar ILOAD beladingscobot presenteren. Samen met Style CNC Machines zal ITEQ haar plaats innemen op het demoplein binnen het segment (...)

Lees verder

Slim construeren van plaatwerk

Geplaatst op 01 maart 2019

Door slim te construeren: Bespaart u materiaal en productie kosten; Verhoogt u de kwaliteit door betere maatvoering, pasvorm, positiebepaling en visueel uiterlijk van het product; (...)

Lees verder

ITEQ is klaar voor 2019 én de toekomst!

Geplaatst op 04 december 2018

Het jaar 2018 zit er weer bijna op Voor ITEQ Industries stond dit jaar in het teken van opstarten na de recente verhuizing eind 2017 van Amersfoort naar Nijkerk. Een verhuizing welke voor de (...)

Lees verder