Tijdens verhuizing gaat de productie gewoon door

Geplaatst op 11 november 2017
Delen
Tijdens verhuizing gaat de productie gewoon door

Strakke planning zorgt voor naadloze overstap

De nieuwbouw in Nijkerk is in volle gang en ligt exact op schema. Maar hoe zit het straks tijdens de verhuizing? Ligt de productie dan stil? Een strakke planning en een naadloze overstap van de oude naar de nieuwe locatie zorgt ervoor dat de productie vrijwel ononderbroken doorgaat en producten gewoon volgens afspraak worden uitgeleverd. Theo Tolboom legt uit hoe ze dat voor elkaar gaan krijgen.

Een verhuizing brengt meestal een stagnatie in de productie teweeg en in veel gevallen kan de levering niet zomaar even opgeschoven worden. Theo Tolboom is zich er van bewust dat klanten zich zorgen kunnen maken of zij hun producten wel op tijd geleverd krijgen. “Wij doen er alles aan om stagnatie te voorkomen. Een strakke planning zorgt voor een naadloze overstap. Klanten kunnen dus gerust zijn: zij kunnen voor hun werk gewoon bij ons terecht.”

Continu in de lucht

“De planning is dat in week 44 het nieuwe pand wordt opgeleverd. Maandag (week 45) gaan we beginnen. We beginnen met het opbouwen van een nieuw FMS systeem (volautomatisch platenmagazijn). Sneller en met een dubbele capaciteit vergeleken met ons huidige magazijn.
Daaraan gaan we een nieuwe fiberlaser verknopen. Als dit geheel draait, kunnen we één voor één de 2 “bestaande” lasers verhuizen. Op deze manier blijven we continu in de lucht en garanderen we dat lopende producties door kunnen blijven gaan met de capaciteit die we altijd gehad hebben. Uiteindelijk als de oude machines verhuisd zijn hebben we ook hier dubbel zo veel capaciteit.”

Voor de Kerst moet alles klaar zijn. We hebben dan de Kerstvakantie nog als eventuele uitloopperiode. De officiële startdatum is 1 januari 2018. Dan is de oude locatie aan de Beeldschermweg in Amersfoort leeg en zijn we volop aan het produceren in Nijkerk!

“Tot die tijd draaien we met de volledige productiecapaciteit. Onze vaste medewerkers in de productie blijven op hun post, voor de verhuizing zelf huren wij tijdelijk personeel in. Daarmee garanderen we een continue productie. Maarten Huurdeman en ik zijn de enige vaste ITEQ-mensen die zich volledig bezighouden met de verhuizing.”

Waar kan ik terecht met vragen over mijn productie??

“Op dit moment zijn wij al druk bezig om onze contractaccounts te informeren en afspraken te maken om eventuele problemen en vragen voor te zijn. Wij vragen al onze klanten om ruim van tevoren aan te geven, wat ze nodig hebben. Spelen er rond die periode kritische leveringen, neem dan voor de zekerheid contact op met uw accountmanager bij ITEQ.”

Willy Janssen 06-8370 6711
Gerrit-Willem Westerink 06-1265 1822
Rik van Hamersveld 033-453 4033
Menno Bos 06-1218 1387
Theo Tolboom 06-5133 7571

Gerelateerd nieuws

ITEQ presenteert ILOAD beladingscobot op de Metavak

Geplaatst op 29 augustus 2019

Op 8, 9 en 10 oktober zal ITEQ tijdens de Metavak haar ILOAD beladingscobot presenteren. Samen met Style CNC Machines zal ITEQ haar plaats innemen op het demoplein binnen het segment (...)

Lees verder

Slim construeren van plaatwerk

Geplaatst op 01 maart 2019

Door slim te construeren: Bespaart u materiaal en productie kosten; Verhoogt u de kwaliteit door betere maatvoering, pasvorm, positiebepaling en visueel uiterlijk van het product; (...)

Lees verder

ITEQ is klaar voor 2019 én de toekomst!

Geplaatst op 04 december 2018

Het jaar 2018 zit er weer bijna op Voor ITEQ Industries stond dit jaar in het teken van opstarten na de recente verhuizing eind 2017 van Amersfoort naar Nijkerk. Een verhuizing welke voor de (...)

Lees verder

Moon Trees is de nieuwe innovatie op recreatiegebied!

Geplaatst op 01 oktober 2018

Moon Trees is de nieuwe innovatie op recreatiegebied! Moon Trees is een spannende real life game in het bos, een innovatie waar ook ITEQ trots haar bijdrage aan heeft gedaan. Je speelt tegen (...)

Lees verder

Uitbreiding van de meetkamer met 3D meetarm

Geplaatst op 27 september 2018

3D meetarm Het vereenvoudigen en verder professionaliseren van de kwaliteitscontrole is een belangrijke speerpunt voor de toekomst van ITEQ. Mede daardoor is er onlangs geïnvesteerd in de (...)

Lees verder

ITEQ haalt €20.400,- op voor Mai-Nha weeshuis

Geplaatst op 17 april 2018

Bouwteam Hoogland naar Vietnam Voor de bouw van een studieruimte bij een weeshuis zijn zeven vrijwilligers, afkomstig uit de bouwwereld en woonachtig in Hoogland, op 13 oktober 2017 afgevlogen (...)

Lees verder