Tijdens verhuizing gaat de productie gewoon door

Geplaatst op 11 november 2017
Delen
Tijdens verhuizing gaat de productie gewoon door

Strakke planning zorgt voor naadloze overstap

De nieuwbouw in Nijkerk is in volle gang en ligt exact op schema. Maar hoe zit het straks tijdens de verhuizing? Ligt de productie dan stil? Een strakke planning en een naadloze overstap van de oude naar de nieuwe locatie zorgt ervoor dat de productie vrijwel ononderbroken doorgaat en producten gewoon volgens afspraak worden uitgeleverd. Theo Tolboom legt uit hoe ze dat voor elkaar gaan krijgen.

Een verhuizing brengt meestal een stagnatie in de productie teweeg en in veel gevallen kan de levering niet zomaar even opgeschoven worden. Theo Tolboom is zich er van bewust dat klanten zich zorgen kunnen maken of zij hun producten wel op tijd geleverd krijgen. “Wij doen er alles aan om stagnatie te voorkomen. Een strakke planning zorgt voor een naadloze overstap. Klanten kunnen dus gerust zijn: zij kunnen voor hun werk gewoon bij ons terecht.”

Continu in de lucht

“De planning is dat in week 44 het nieuwe pand wordt opgeleverd. Maandag (week 45) gaan we beginnen. We beginnen met het opbouwen van een nieuw FMS systeem (volautomatisch platenmagazijn). Sneller en met een dubbele capaciteit vergeleken met ons huidige magazijn.
Daaraan gaan we een nieuwe fiberlaser verknopen. Als dit geheel draait, kunnen we één voor één de 2 “bestaande” lasers verhuizen. Op deze manier blijven we continu in de lucht en garanderen we dat lopende producties door kunnen blijven gaan met de capaciteit die we altijd gehad hebben. Uiteindelijk als de oude machines verhuisd zijn hebben we ook hier dubbel zo veel capaciteit.”

Voor de Kerst moet alles klaar zijn. We hebben dan de Kerstvakantie nog als eventuele uitloopperiode. De officiële startdatum is 1 januari 2018. Dan is de oude locatie aan de Beeldschermweg in Amersfoort leeg en zijn we volop aan het produceren in Nijkerk!

“Tot die tijd draaien we met de volledige productiecapaciteit. Onze vaste medewerkers in de productie blijven op hun post, voor de verhuizing zelf huren wij tijdelijk personeel in. Daarmee garanderen we een continue productie. Maarten Huurdeman en ik zijn de enige vaste ITEQ-mensen die zich volledig bezighouden met de verhuizing.”

Waar kan ik terecht met vragen over mijn productie??

“Op dit moment zijn wij al druk bezig om onze contractaccounts te informeren en afspraken te maken om eventuele problemen en vragen voor te zijn. Wij vragen al onze klanten om ruim van tevoren aan te geven, wat ze nodig hebben. Spelen er rond die periode kritische leveringen, neem dan voor de zekerheid contact op met uw accountmanager bij ITEQ.”

Willy Janssen 06-8370 6711
Gerrit-Willem Westerink 06-1265 1822
Rik van Hamersveld 033-453 4033
Menno Bos 06-1218 1387
Theo Tolboom 06-5133 7571

Gerelateerd nieuws

Geen zorgen! Wel vakantie, géén stilstand bij ITEQ!

Geplaatst op 22 juni 2020

Na het nemen van de zorgvuldige maatregelen in de huidige 1,5 meter samenleving is de productie van ITEQ ten alle tijden door blijven draaien. Mede door flexibel inspelen op de wensen en behoefte (...)

Lees verder

Project uitgelicht: STYLE BT1500 freesbank

Geplaatst op 17 april 2020

Al jaren hebben STYLE en ITEQ een stevig partnership. En in het afgelopen jaar heeft de R&D product afdeling van Style CNC Machines hard gewerkt aan het ontwikkelen van nieuw plaatwerk voor de (...)

Lees verder

Bezoek ITEQ tijdens ESEF Maakindustrie 17 t/m 20 maart 2020

Geplaatst op 11 februari 2020

***UPDATE: In verband met het Corona virus is de ESEF Maakindustrie en Technishow verplaatst naar Maart 2022*** Op 17 tot en met 20 maart 2020 vindt de ESEF Maakindustrie plaats in de Jaarbeurs (...)

Lees verder

Project uitgelicht: Urban Arrow Craft

Geplaatst op 23 januari 2020

Enorm trots zijn wij op onderstaande video waarin de nieuwe Craft bike gepresenteerd wordt. In samenwerking met haar klant heeft ITEQ haar bijdrage mogen leveren in de ontwikkeling van dit nieuwe (...)

Lees verder

Mooie ontwikkelingen bij ITEQ Vietnam

Geplaatst op 16 december 2019

Một năm mới hạnh phúc! Een gelukkig nieuwjaar, dat betekent dit in het Vietnamees. Het Chinese nieuwe jaar is ook daar begonnen. We sluiten het jaar 2019 tevreden af en we kijken uit naar een (...)

Lees verder

Na een succesvol 2019 volgt een innovatief 2020!

Geplaatst op 20 november 2019

De laatste maand van het jaar is weer aangebroken, bij menig huishouden staat de kerstboom in de huiskamer en zo richting het einde van het jaar gaat half Nederland één of twee weken genieten van (...)

Lees verder