Mechanical engineering

Delen
Mechanical engineering

Bij mechanical engineering gaat het om het bedenken, ontwerpen, analyseren, maken en verbeteren van producten voor machines en apparaten. Het team van ITEQ Engineering zet de laatste technologische ontwikkelingen binnen productietechnieken en materialenkennis in om voor u de best passende producten te maken.

Het pakket van eisen is altijd leidend bij de mechanical engineering. Onze kracht zit hem in verregaande technische kennis en het kunnen bedenken van slimme oplossingen, waarbij de maakbaarheid voorop staat.

We gebruiken verschillende materialen zoals metaal of kunststof om het juiste halffabricaat te ontwikkelen. Daarna gebruiken we dit halffabricaat tijdens de assemblage.

3D modeling

Voor het ontwerpen en uitwerken wordt onder andere gebruik gemaakt van het 3D tekenpakket SolidWorks. Met behulp van dit programma kan snel en effectief 2- en 3D tekenwerk gegenereerd worden.

Door gebruik van deze software ziet u in een vroeg stadium hoe een en ander eruit gaat zien en gaat functioneren. De 3D-tekeningen maken het ontwerp veel inzichtelijker. Ook kunnen bestaande machinedelen snel in de tekening gezet worden.

Terug naar diensten